Zsámboki Tavaszköszöntő Ünnep- Aprilius 15én

Szerettel várunk minden kedves érdeklődőt, aki szeretne betekintést nyerni, hogy milyen a fenntartható életmód és ki is szeretné próbálni: környezet- és emberbarát közlekedési és szállítási módokról, és helyi, biozöldségek kóstolásáról és termesztéséről, újrahasznosított anyagok használatáról lesz szó, és felfrissítjük kerékpárjainkat is a tavaszi javítás keretében!

Program :

10.00 – 13.00 Bicikli őrület

’Csináld magad’ biciklijavítás
Tapasztalt szakemberek segítségével újíthatod fel biciklidet! A Cyclonomia Közösségi Bicikliműhely szakemberei jönnek Zsámbokra, hogy segítsenek az itt lakóknak megjavítani a defektes kerekeket, csomagtartókat felszerelni, csapágyat zsírozni, vázat hegeszteni, láncot megolajozni, stb. Gyere és tanulj el egyszerű fogásokat a szakemberektől, hogy egész évben karbantarthasd kerékpárod! Használt alkatrészeket is lehet majd cserélni: hozd el a már nem használt kerékpár alkatrészeid, lehet hogy másnak éppen erre lesz szüksége!

A hatékony biciklijavítás érdekében az anyag- és alkatrészszükségletet kérjük előre jelezni az info@cargonomia.hu email címen vagy a Művelődési házban (József Attila utca 4.) hétfőnként 15.00- 17.00, vagy péntekenként 10.00-12.00 óra között.

Ismerkedés teherbiciklikkel
Teherkerékpár kipróbálás és oktatás: a Cyclonomia és a Cargonomia teherkerékpár-központ különböző típusú teherbiciklikkel érkezik Zsámbokra, ahol a résztvevők kipróbálhatják őket tapasztalt teherkerékpározók segítségével! A teherkerékpár a teherszállítás egyik legpraktikusabb formája, a különböző típusú kerékpárok különböző célokat szolgálnak: intézd ezzel a bevásárlást, szállítsd ezzel zöldségeid, palántáid, különböző alapanyagokat, szerszámokat, de akár a gyerekek is beférhetnek!

10.00 – 12.00 Kézműves foglalkozás gyereknek

Újrafelhasznált kerékpáros anyagokból készítünk ékszereket. Használt bicikligumikból, láncokból meglepően csinos fülbevalókat, karkötőket készíthetünk!

10.00 – 13.00 Ebédkészítés a Zsámboki Biokert ízletes és egészséges alapanyaiból.

13.00-14.00 Közös ebéd

Az ebédet a Zsámboki Biokert bio- és szezonális alapanyagaiból készítjük. Meglátjuk, hogyan lehet csupán zöldségekből is finom ebédet készíteni!
Az ebéd díja 300 Ft.

15.00-16.00 Zsámboki Biokert vezetett látogatás

Helyszíne: Szent László utca 56.

A Biokert látogatása betekintést enged a Zsámboki Biokert mindennapjaiba, megismerhetjük miért is olyan különleges ez a gazdálkodás, mesélnek módszereikről, az itt termesztett növényekről. Hogyan védekezzünk vegyszerek nélkül a kártevők és betegségek ellen? Mitől lesz igazán termékeny a talaj? Mi az az agrobiodiverzitás és miért lesz tőle egy gazdálkodás egészséges? Vajon hányféle burgonyát és salátát termesztenek itt?

A részvétel valamennyi programon ingyenes!